05/05/2016

HERCEGOVINA utkana u arhitekturu: Trebinjski HOTEL NAR

By In Balkan

Kada sam ušao u svoju sobu u hotelu Nar, gde sam gostovao kao bloger, osim što sam se prijatno iznenadio arhitektonskim rešenjem objekta, prvo sam ugledao fotografiju Muzeja Hercegovine iznad kreveta, gde sam i otišao nakon što sam malo predahnuo od dugog puta od Beograda do Trebinja. Hotel se nalazi u mirnom kraju grada, sa druge strane reke, desetak minuta pešačenja od centra, a 15 minuta od Starog grada.  

Hotel Nar 1_450x600
Svaka soba ima IPTV, centralno grejanje/hlađenje, direktnu telefonsku liniju, mini barove, sefove i besplatni bežični pristup internetu

Poseduje 31 sobu i stakleni apartman – ukupno 67 ležaja. Svaka soba je priča za sebe – one na prvi pogled liče, ali svaka ipak ima unikatne detalje koji je čine jedinstvenom.

Hotel Nar 11_450x600
Hotel je otvoren 12. jula 2015. godine i kategorizovan je sa 4 zvezdice

Motivi Trebinja preovladavaju kako u Vinskom baru u prizemlju hotela, tako i na zidovima soba, ali ne samo na slikama. Zahvaljujući poznatom sarajevskom arhitekti Amiru Vuku Zecu, koji je kompletno osmislio izgled zgrade, ali i hotelu nadenuo ime Nar, hercegovački duh odiše i u materijalima iz ovog kraja. Kamen iz Bileće, nameštaj iz radionice porodice Pantović koji su vlasnici hotela, domaći mermer koji je obrađen u njihovoj kamenorezačkoj radnji samo su neki od detalja na koje je pažljivo mislio arhitekta.

Hotel Nar 14_800x600
Stakleni apartman

– Videćete da su štokovi na vratima u sobama uvučeni, po uzoru na stare hercegovačke kuće. Potrudili smo se da nabavimo najkvalitetniji materijal u fabrikama koje se bave hotelskim programom, da najvećim delom budu iz Bosne i Hercegovine i da sve sobe budu opremljene po svetskim hotelskim standardima – rekla mi je Dragana Pantović, koja sa svojim suprugom Duškom vodi hotel Nar.

Hotel Nar 16_800x600
Sa Draganom Pantović na recepciji

– Imamo nekoliko biznisa, a ovo nam je prvi u svetu turizma. Kupili smo objekat i imanje koji su ovde ranije postojali, odlučili da sagradimo hotel i rešili da se kvalitetom i nivoom odmaknemo od ostalih hotela u Trebinju – rekla mi je ova rođena Trebinjka, pozvala me da ponovo dođem u njihov hotel i najavila proširenje kapaciteta.

Hotel Nar 13_800x600
U luksuzno opremljenom Vinskom baru možete uživati u ukusima visoko kvalitetnih hercegovačkih vina

A gde sam bio i šta sam radio posle prijema i doručka u hotelu Nar, saznajte na ovom linku.

Tekst i fotografije: Nenad Blagojević www.putokosveta.com (sva autorska prava zaštićena, a prenos teksta dozvoljen u skladu sa Pravilima korišćenja i uslovima oglašavanja)

Leave a Comment